Alexandre Maticiuc, convocat în premieră la naţionala de seniori a României

30/05/20230

Extrema noastră Alexandre-Christian Maticiuc își încununează primul sezon în Liga Națională de Baschet Masculin Mozzart Bet cu o convocare la lotul național de seniori.

Jucătorul care la 24 iunie va împlini vârsta de 24 de ani a fost convocat pentru meciurile din faza a treia a precalificărilor la Campionatul European, ediția 2025.

Alexandre-Christian s-a născut la Monaco, are cetățenia română și s-a transferat la SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara în vara anului trecut.

El a venit din Statele Unite ale Americii, unde în ultimii șase ani a evoluat în campionatul universitar NCAA, pentru Southern New Hampshire Penmen (NCAA Div. 2) și New York Violets (NCAA Div. 3).

În sezonul 2022/2023, Maticiuc și-a făcut apariția pe teren în 29 de partide din Liga Națională de Baschet Masculin Mozzart Bet, evoluând și în meciurile din Cupa României și Alpe Adria Cup.

Extrema de 1,96 metri se va prezenta la lot în data de 3 iulie pentru perioada de pregătire a meciurilor de calificare.

În grupa I a precalificărilor, România va juca la 19 iulie cu Albania (în deplasare, la Durres), la 22 iulie cu Slovacia (la Pitești), la 29 iulie cu Albania (la Pitești) și la 2 august cu Slovacia (în deplasare, la Levice).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *