Andrei Ardelean, evoluţii apreciate pentru România U14 la turneul din Kosovo – GALERIE FOTO

13/06/20230

Sala Sporturilor „Sezai Surroi” din Prizren, al doilea cel mai mare oraş din Kosovo, a găzduit, în perioada 8-12 iunie, turneul internaţional U14 din cadrul programului FIBA Youth Development Fund.

Din lotul ţării noastre a făcut parte şi juniorul Andrei Ardelean, legitimat la SCM UVT OHMA Timişoara.

A fost prima sa convocare sub tricolor, iar evoluţiile din Kosovo au fost apreciate de staff-ul tehnic alcătuit din Alin Culea (antrenor principal), Vasile Boca (antrenor secund) şi Tiberiu Dumitrescu (director tehnic al Federaţiei Române de Baschet).

România a înregistrat o victorie, cu Kosovo, şi a pierdut celelalte meciuri disputate.

Ardelean a evoluat în fiecare partidă şi a avut o medie de 11 minute pe joc. În două confruntări a reuşit să marcheze.

„A fost o experienţă utilă pentru mine. Am relaţionat bine cu colegii, cu unii mă ştiam de la competiţiile naţionale. M-am înţeles bine şi cu antrenorii. La lotul naţional eu am jucat pe poziţia 4”, ne-a declarat Andrei Ardelean (1,95 metri), care a jucat la turneul YDF U14 din Kosovo în ciuda unei accidentări uşoare la glezna stângă.

Juniorul timişorean încheie un sezon încărcat. El a evoluat la echipele U14 şi U16 ale clubului nostru, angrenate în campionatele naţionale ale categoriilor de vârstă menţionate, şi şi-a reprezentat şcoala, Colegiul Naţional „Constantin Diaconovici Loga”, la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, cu care s-a clasat pe locul al şaselea.

Sursa foto: Federaţia de Baschet din Kosovo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *