Antrenorul Dragan Petricevic, despre perioada petrecută în SUA: „A fost o vizită plină de evenimente baschetbalistice de calitate”

18/07/20230

Echipa antrenată de Dragan Petricevic la camp-ul Euro-Grades Scouting Combines, primul dintre cele două la care a participat în calitate de head-coach recent în Las Vegas, s-a clasat pe locul al treilea.

România, denumirea formaţiei care s-a aflat sub comanda liderului staff-ului tehnic de la SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara, s-a clasat pe locul al treilea.

Compania a fost una extrem de selectă, cu jucători de calitate, cu antrenori cu rezultate deosebite la nivel internaţional şi cu multe alte nume grele prezente pentru a lua pulsul unor evenimente extrem de apreciate pe durata verii în Statele Unite ale Americii, ţara cu cea mai puternică ligă de baschet.

Dragan Petricevic ne-a oferit mai multe informaţii despre primul camp din Las Vegas:

„În primul camp, denumirile echipelor au fost în funcţie de ţara în care lucrează antrenorii. În cazul meu a fost România. Au fost prezenţi mulţi antrenori din străinătate. Printre ei, Raymund Wesphalen, care este secundul naţionalei Belgiei, Zafer Aktaş, de la Merkezefendi Belediyesi Denizli, James Andrisevic, care antrenează în Japonia iar în trecut a fost secund la Golden State Warrriors, Greg Gibson, principal la BC Nokia, în Finlanda, alături de mulţi alţii. România s-a clasat pe locul al treilea. La finalul primului camp am condus, fiind asistat de Zafer Aktaş şi Greg Gibson, aşa-numitul pro practice, cu 12 dintre cei mai buni jucători selectaţi din acest camp”.

Despre cel de-al doilea camp din Las Vegas, antrenorul echipei noastre a spus următoarele:

„Cel de-al doilea camp, Coast2Coast International Basketball Showcase, a fost deosebit de bun din punctul de vedere al valorii jucătorilor, însă nu a avut neapărat un caracter de competiţie, ci a fost mai mult un showcase la care au fost prezenţi foarte mulţi agenţi şi manageri generali de la diferite echipe europene, inclusiv din Italia şi Germania. Am avut deosebita plăcere să întâlnesc şi câţiva foşti jucători din Liga Naţională, şi îi enumăr aici pe Will Brown, fost la Neptun Constanţa, Juhwan Harris-Dyson, de la CSM Galaţi, şi Toderick Gotcher, de la CSO Voluntari, care nu a participat la acest camp, dar ne-am întâlnit în cadrul unui eveniment baschetbalistic. Totodată am avut ocazia să urmăresc meciuri din Summer League NBA, chiar şi debutul lui Victor Wembanyama de la San Antonio Spurs. El a fost prima alegere la draft-ul NBA din 2023”.

Concluziile vizitei în Statele Unite ale Americii:

„Una peste alta a fost o vizită plină de evenimente baschetbalistice de calitate, din care mă întorc şi cu un jucător, Tyreek Scott-Grayson, pe care nu l-am văzut acolo, însă am primit informaţii decisive despre el la faţa locului. Interesant este faptul că printre antrenorii prezenţi la cele două camp-uri a fost şi americanul Andy Hipsher, care din sezonul următor va antrena echipa BC Olomoucko din Cehia, participantă în sezonul trecut în Alpe Adria Cup, unde a jucat şi echipa noastră”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://baschet.scmtimisoara.ro/wp-content/uploads/2022/04/Design-fara-titlu-56.png

SCM OHMA MOZZART BET TIMIȘOARA

Fii alături de echipa locală de baschet din Timișoara. Te așteptăm la meciuri!