Concluzii la final de cantonament

15/08/20230

„Leii” din Banat încheie mâine cantonamentul de la Sarajevo.

Baschetbaliștii noștri s-au pregătit vreme de o săptămână în capitala Bosniei-Herțegovina.

„Cel mai important este că toți jucătorii sunt sănătoși, chiar dacă intensitatea și volumul antrenamentelor au fost ridicate. Jucătorii au lucrat peste vară și au venit aproape complet pregătiți, ceea ce este o mare bucurie. Am putut intra mult mai ușor într-un ritm intens decât dacă nu s-ar fi antrenat și în vacanță. De patru zile lucrăm deja și pe partea tactică, nu numai pe cea fizică”, a declarat Dragan Petricevic, antrenorul principal al echipei SCM Winsed Swiss Mozzart Bet Timişoara.

În perioada în care s-au aflat în Bosnia-Herţegovina, baschetbaliștii noștri și-au aflat adversarele din Alpe Adria Cup.

„Va fi un sezon și mai încărcat decât precedentul. În Alpe Adria Cup vom juca zece meciuri numai în faza grupelor. Suntem într-o serie dificilă, cu finalista BC Vienna și cu formații din țări cu baschet bun, Croația, Slovenia, Cehia. În special deplasările din Cehia vor fi foarte lungi. La Viena jucau, în sezonul trecut, baschetbaliști care au evoluat în România, precum Nemanja Milosevic și ex-timișorenii Ivan Siriscevic și Jahenns Manigat, acesta din urmă câștigător al Cupei României cu echipa noastră, în 2015. Și baschetul din Austria, chiar dacă nu are anvergura campionatelor din celelalte țări, este unul stabil și solid, așa că vom avea o grupă foarte tare. O grupă care poate rămâne de cinci echipe, dacă slovenii de la Ilirija obțin calificarea în ABA 2, o misiune dificilă”, a mai spus antrenorul Dragan Petricevic.

„Leii” din Banat joacă primele meciuri de verificare în deplasare, cu CSM Târgu Mureş Mureș, în zilele de 23 (ora 19:00) și 24 august (ora 16:00).

În poza acestui articol, alb-violeții apar alături de domnul Elmedin Konakovic, ministrul Afacerilor Externe din Bosnia-Herțegovina. Domnia sa a fost jucător al echipei West Petrom Arad, fostă campioană a României, pregătită la acea vreme de Dragan Petricevic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *