Declaraţia antrenorului Dragan Petricevic înaintea meciului cu Rapid Bucureşti

01/04/20230

SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara joacă pe teren propriu ultimele două meciuri din grupa 1-10 a Ligii Naționale de Baschet Masculin Mozzart Bet.

Primul dintre este programat aastăzi, de la ora 18:30, cu Rapid București.

Partida vine la doar trei zile distanță de succesul de la Craiova (80-69).

Despre această perioadă decisivă din Top 10 vorbește antrenorul Dragan Petricevic:

„A fost o victorie importantă la Craiova, cu o repriză a doua foarte reușită, dar și când am avut înfrângeri am spus că trebuie să le uităm cât mai repede și să ne gândim la ceea ce urmează. Același lucru îl spun și acum: trebuie să ne gândim doar la ceea ce urmează, la cele două meciuri acasă. Rapid, în primul rând, pentru că vine foarte repede”.

  • Sunt cele două etape care vor decide calificarea în play-off…

„Această grupă este atât de dificilă, încât dacă nu ești la parametri maximi, dacă ai un singur jucător lipsă din lot, să nu mai vorbim de doi absenți, sau dacă ai lotul aparent complet, adică nu te-ai putut antrena în formulă completă, poți pierde orice meci. Nu există niciun adversar care să nu te poată pedepsi. Toți sunt pregătiți foarte bine, pot produce baschet bun, cum a fost și cazul nostru la Craiova, dar totul este mental”.

  • În acest context poate fi plasată și victoria Constanței cu Rapidul. Complică acest rezultat situația?

Da, o complică. Rapidul avea șansa să-și asigure locul al treilea la acel meci, iar acum vine la Timișoara obligată să nu piardă acea poziție. La fel cum și noi suntem obligați la victorie. Repet, noi am venit cu un dezavantaj din cele două conferințe, pierzând câteva victorii când s-a refăcut clasamentul.

Pe de altă parte, nu s-a pus niciodată problema ca băieții să nu se pregătească bine, să nu vrea să joace: noi am reușit să etalăm lotul complet în ultimele două-trei meciuri după foarte mult timp.

Să nu uităm nici faptul că în perioada când ceilalți se pregăteau pentru Top 10, de la noi au lipsit mulți jucători, plecați la loturile României sau la cel al Macedoniei de Nord, cazul lui Mekic, Djokovic a fost accidentat, iar eu am făcut conexiunea cu lotul la mai puțin de 48 de ore înaintea partidei cu Clujul.

  • Un meci important pentru echipa de baschet. Va răspunde orașul cum vă așteptați?

Nu știu, haideți să vedem. Oriunde ne ducem, ne întâlnim cu adversari care au sprijin frenetic. Se întâmplă și la Timișoara, dar poate nu la intensitatea la care ne dorim. S-a văzut la ultimul meci cu Sibiul, când a venit galeria echipei oaspete și astfel s-a trezit orgoliul suporterilor noștri. Eu mi-aș dori ca acest lucru să se întâmple întotdeauna. Asta nu este o noutate, însă, știm că există, din păcate, mulți privitori și mulți suporteri care vin la rezultat.

Noi ne vom bate și dacă învingem în cele două meciuri cred că șansele noastre să ajungem în play-off sunt bune. Dacă nu, măcar să știm că am luptat corect și că am dat maximum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *