Duel cu vicecampioana şi deţinătoarea Cupei României

03/01/20230

„Leii” din Banat intră pe teren pentru un meci oficial în cea de-a patra zi a anului, după ce au jucat şi la finalul lui 2022.

SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara va da piept cu CSO Voluntari, mâine, de la ora 18:15, la sala „Constantin Jude”, în etapa a 13-a.

Vacanţa a fost aproape inexistentă, astfel că jucătorii din afara ţării au petrecut sărbătorile la Timişoara.

Le spun <<La mulţi ani!>> şi le urez sărbători fericite tuturor suporterilor din Timişoara şi tuturor timişorenilor. Noi am avut o vacanţă scurtă, practic o singură zi liberă, pentru că Liga Naţională continuă cu un meci tare încă din 4 ianuarie, cu echipa din Voluntari. A fost bine, chiar dacă noi, străinii, nu am ajuns acasă, dar ne simţim aici ca acasă. Pentru mine, prima parte a sezonului a fost foarte bună. Nu este vorba numai despre prestaţiile mele, ci şi despre faptul că avem un grup excelent, am arătat bine ca echipă. Este adevărat, am avut unele dificultăţi când s-au accidentat Gajić şi Mirković, dar am dovedit etapă de etapă că suntem una dintre cele mai serioase şi mai solide echipe din campionat şi vom continua să lucrăm pentru a creşte nivelul şi a fi din ce în ce mai buni.

Ilija Đoković

Aflat la primul sezon în alb-violet, Đoković este cel mai important marcator şi pasator al echipei noastre, cu medii de 18.0 puncte şi 6.8 pase/meci, şi totodată singurul jucător din lot prezent în „cinciul” de start în toate cele 11 partide disputate până acum în Liga Naţională de Baschet Masculin Mozzart Bet.

CSO Voluntari va fi un adversar puternic, în ciuda faptului că ierarhia nu arată acest lucru. Ei au avut unele probleme legate de banca tehnică şi de jucători, însă compun o echipă solidă. Îi respectăm, dar sezonul acesta am arătat că suntem puternici pe teren propriu. Nu va fi uşor, însă dacă jucăm la nivel ridicat nu cred că se va pune problema învingătoarei. CSO Voluntari a fost prima echipă care ne-a învins în acest sezon, dar nu cred că trebuie să ne gândim la acest meci precum la o revanşă. Luăm lucrurile sfert cu sfert, ne facem jocul nostru şi cred că lucrurile vor fi în regulă.

Ilija Đoković

SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara are opt victorii şi trei înfrângeri, în timp ce ilfovenii au 5/5.

În tur, CSO Voluntari a câştigat cu 72-65, după un meci echilibrat, jucat la 22 octombrie.

Ilija Đoković a vorbit şi despre nominalizarea sa (împreună cu Nikola Gajic) în „cinciul” ideal din sezonul regulat al competiţiei Alpe Adria Cup.

Când ai evoluţii bune în ambele ligi, cea internă şi în Alpe Adria Cup, te simţi bine. Este valabil şi la nivel de echipă, jocul solid face pe toată lumea fericită. Alpe Adria Cup este ceva nou atât pentru Timişoara, cât şi pentru mine, nu am mai jucat în această competiţie. Am arătat că România poate evolua cu succes în competiţiile europene, aşa cum au făcut-o şi Oradea, Cluj-Napoca şi Craiova. Am arătat în Europa că lucrurile stau bine în baschetul românesc. Acum suntem în sferturi, iar următorul obiectiv este calificarea în Final Four, după care vom mai vedea.

Ilija Đoković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *