Familia Creţ, între baschet şi fotbal. Vlad şi Fabian practică sporturi diferite, dar ambii iubesc culorile alb şi violet

29/10/20220

Vlad şi Fabian Creţ nu lipsesc de la aproape nici un meci al echipei noastre.

Vlad este fratele mai mare, are 14 ani, şi joacă baschet.

Fabian (9 ani) a fost atras de la bun început de fotbal, dar susţine „leii” din Banat din drag de Timişoara şi de fratele său.

Sunt ambii elevi la Şcoala Generală 21, Vlad în clasa a VIII-a, sub „amenințarea” examenului de capacitate, iar Fabian în clasa a IV-a, dar îşi găsesc timp şi pentru sport, chiar vor să facă o carieră în sport.

Fabi s-a apucat de fotbal după ce a asistat de pe stadion la un ASU Politehnica vs ACS Poli şi a fost încântat de galeria echipei suporterilor.

„Nu mi-a fost greu să aleg, fotbalul mi-a plăcut de la început. Sunt mijlocaş dreapta şi vreau să ajung să joc cu Haaland”, se confesează fratele mai mic.

Pe de altă parte, Vlad mărturiseşte că „am făcut fotbalul o săptămână şi nu mi-a plăcut, dar în acea perioadă au venit Sergiu şi Aref la noi la şcoală să facă selecţii pentru baschet. Aşa am început şi îmi doresc să ajung la o echipă mare”.

Fiecare dintre ei are idolii săi, pe care i-am aflat din întrebările BLITZ:

  • Care este jucătorul vostru preferat de la SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara?

Fabi: Roland Stanciu
Vlad: Nikola Gajic

  • Care este fotbalistul vostru preferat?

Fabi: Erling Haaland
Vlad: Harry Kane

  • Vârsta la care aţi venit pentru prima oară la un meci de baschet…

Fabi: 5 ani
Vlad: 11 ani

  • Ce vă place mai mult, un slam dunk sau un coş de trei puncte?

Fabi: 3 puncte
Vlad: 3 puncte

Tatăl lor, Daniel Creţ, face tot ce poate pentru a le oferi condiţii perfecte pentru sport.

Ştie că pe lângă disciplina principală pe care o practică fiii săi este nevoie şi de pregătire în sporturi conexe, precum atletismul şi înotul.

Daniel îşi aminteşte cum au ajuns Vlad şi Fabi să facă sport: „I-am dus la câteva meciuri de fotbal şi baschet şi le-a plăcut. Au început devreme să practice sportul – Fabi de la cinci ani, fotbal la Electrica, iar Vlad din clasa I sau a II-a baschet în sala de sport a sălii de la Şcoala Generală 21. Mă bucur că s-au îndreptat spre sport, căci sportul este sănătate. Nu l-am obligat pe niciunul să facă sport, a fost alegerea lor”.

Şi tot alegerea lor este să susţină Timişoara şi alb-violetul atât la sală, cât şi la stadion, fie că este vorba despre „leii” din Banat sau despre „băieţii în ghete”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *