Igor Mijajlovic: „SCM Timişoara este un club stabil, care face lucruri frumoase”

13/05/20220

Un alt invitat special la final de sezon a fost Igor Mijajlovic.

Jucătorul sârb, care ultima dată a evoluat pentru echipa noastră în ediţia 2020-2021, vine după un sezon reuşit în ţara sa natală.

El a fost căpitanul grupării KK Metalac Valjevo, cu care a încheiat pe poziţia a şaptea în puternicul campionat din Serbia.

„Mă bucur că am revenit la Timişoara, îmi aduc aminte de timpul de calitate petrecut aici în special în ultimul sezon în care am jucat pentru această echipă. A fost plăcut să văd mulţi spectatori în tribună, oameni care au venit să-i susţină pe băieţi. Cred că în sezonul următor vor fi şi mai mulţi suporteri la meciuri, iar echipa se va clasa mai bine decât a făcut-o în ultimele ediţii de campionat. Este un club stabil, care face lucruri frumoase. Jucătorii sunt mulţumiţi, iar obiectivele au fost atinse în acest sezon. Am văzut multe dintre partidele Timişoarei pe YouTube, majoritatea în direct. Când aveam antrenament la aceeaşi oră, mă uitam la finalul şedinţei de pregătire”, ne-a declarat Igor Mijajlovic.

„În ceea ce mă priveşte, am avut un sezon bun la echipa mea din Serbia. Am încheiat pe locul al şaptelea, am ratat la mustaţă ultima poziţie care asigură prezenţa în play-off. A fost un sezon lung şi dificil, cu 30 de meciuri. Nu am ratat niciunul, am fost sănătos şi am evoluat în mod constant. Au fost multe meciuri importante în care am avut cifre statistice bune, am fost căpitan şi am avut liderul echipei, rol pe care l-am avut şi la precedentele cluburi. Colegii şi antrenorul, care este cu un an mai tânăr decât mine, au avut încredere în mine. Am lucrat bine împreună, dar au fost şi momente dificile, cu multe accidentări şi cu infectări cu Covid-19. Una peste alta, am obţinut un rezultat bun, în ultima lună a sezonului am evoluat la un nivel excelent. Regretul este că în Serbia campionatul se încheie la începutul lunii aprilie pentru echipele care nu joacă în playoff, deci pauza este foarte mare, de aproape patru luni”, a continuat jucătorul în vârstă de 37 de ani.

Ce urmează pentru Igor Mijajlovic?

„Îmi doresc să mai joc un an, va fi probabil ultimul meu sezon. După aceea mi-ar plăcea să antrenez la nivel juvenil, ar fi o provocare nouă, pentru care sunt pregătit. Vreau să rămân implicat în lumea baschetului, pentru că îmi place foarte mult acest sport. În momentul de faţă aştept oferte de la echipe din oraşe situate aproape de casă”, ne-a răspuns „Iggy”.

La final, un mesaj pentru suporterii timişoreni:

„Îi salut pe suporterii timişoreni şi pe cei din întreaga ţară. Când am venit în România m-am gândit că îmi voi încheia cariera aici, ceea ce aproape că s-a întâmplat. M-am simţit foarte bine în special la Timişoara, au fost momente grozave, am sărbătorit împreună multe victorii importante. Îmi amintesc de seria din playoff cu Steaua în care am pierdut cu 3-2, dar a fost plăcut să simt energia venită din tribună. Le transmit fanilor să vină în număr cât mai mare pentru a susţine echipa din Timişoara, pentru că toată lumea de aici face o treabă foarte bună”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *