„Jucăm împotriva unei echipe dintr-o țară cu tradiție și cu o creștere foarte mare a interesului pentru baschet”

24/01/20230

SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara a ajuns aseară în Polonia pentru manșa tur a sferturilor de finală din Alpe Adria Cup.

„Leii” din Banat au rămas la București după meciul jucat sâmbătă la Constanța și s-au antrenat în Arena de Baschet, după care aseară a parcurs peste 1.700 de kilometri până la Dabrowa Gornicza.

Mâine, de la ora 19:00, SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara o întâlnește pe MKS Dabrowa Gornicza în prima dintre cele două manșe.

Returul se va juca la 8 februarie, în sala „Constantin Jude”.

În prima fază din Alpe Adria Cup, echipa noastră a încheiat pe primul loc în grupa D (cinci victorii, o înfrângere), iar MKS Dabrowa Gornicza a fost a doua în grupa A, cu 4/2.

„Avem ghinionul de a întâlni în sferturile de finală una dintre favoritele la câștigarea competiției, cel puțin după roster-ul pe care-l are. Dabrowa a început sezonul mai greu, dar a schimbat câțiva jucători și a urcat spre mijlocul ierarhiei, așa încât mă aștept la un meci foarte greu. Nu cunoaștem foarte multe despre echipă, dar am reușit să găsim destule informații. Atmosfera la meciuri este extraordinar de frumoasă, cu sală plină și cu galerie. Jucăm împotriva unei echipe dintr-o țară cu tradiție și cu o creștere foarte mare a interesului pentru baschet, după ce Polonia a jucat semifinală de Campionat European, anul trecut”.

Dragan Petricevic – antrenor principal SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara

Adversara noastră este pe locul al zecelea în Energa Basket Liga, prima divizie a Poloniei, ce cuprinde 16 echipe.

MKS Dabrowa Gornicza are opt victorii și nouă înfrângeri.

„Cât despre noi, chiar dacă în ultima perioadă am avut câteva rezultate mai puțin favorabile în deplasare, căci acasă am pierdut un singur meci, echipa va găsi resurse să evolueze foarte bine. Am ajuns luni noaptea, după un drum de aproape 1.800 de kilometri, dar avem timp de odihnă și antrenamente, aici”.

Dragan Petricevic – antrenor principal SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara

SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara este debutantă în Alpe Adria Cup, în vreme ce polonezii se află la a doua prezență în competiție.

La prima participare, în sezonul trecut, MKS Dabrowa Gornicza a câștigat grupa C și apoi a fost eliminată în sferturile de finală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *