JUNIORI DE PERSPECTIVĂ | Alexandru Lupoaie, de la tenis la fotbal și apoi la sportul cu mingea la coș

29/06/20240

Pentru Alexandru Lupoaie, unul dintre juniorii alb-violeți care în sezonul precedent au evoluat în Campionatul Național rezervat categoriei de vârstă U13, baschetul nu a fost primul sport practicat.

A început cu tenisul la frageda vârstă de trei ani, după care s-a apucat și de fotbal.

Le-a practicat în paralel, iar la nouă ani a participat pentru prima dată la un antrenament de baschet și a fost înregimentat de clubul local MP Sport.

Cel care l-a învățat ABC-ul sportului cu mingea la coș a fost antrenorul Aref Gyori – Kaed Bey.

„M-am apropiat de acest sport din mai multe motive. Sora mea a făcut baschet la același club și era foarte dedicată, lucru care m-a determinat să încep sa joc și eu. Apoi, la turnee și la alte competiții mergeam împreună cu tata la sala <<Olimpia>> și urmăream meciurile seniorilor, care mi-au captat atenția”, își amintește Alexandru Lupoaie.

A urmat, în vara anului trecut, trecerea la grupa U13 de la CS SCM Timișoara și noi provocări. Antrenamente mai solicitante, colegi și antrenori noi.

„În acest sezon simt că am progresat foarte mult față de cum l-am început. A fost un sezon bun. Anumite antrenamente au fost mai solicitante, ceea ce este normal, pentru că am trecut la un alt nivel. Mă înțeleg foarte bine cu toți colegii din echipă și după antrenamente vorbim și uneori ne facem programul împreună. Am o relație bună cu ambii antrenori, îi apreciez că m-au învățat foarte multe tehnici noi și că lucrează individual cu mine. Uneori sunt mai exigenți, dar numai când este necesar. Punctele mele forte sunt conducerea mingii și șutul. Conduc mingea pentru că îmi place să joc point guard și îmi place să organizez jocul. Un lucru pe care aș vrea să-l îmbunătățesc ar fi apărarea. În perioada verii voi merge în două camp-uri în Serbia și mă voi antrena și singur pe terenurile de baschet din oraș”, continuă juniorul nostru născut în data de 13 mai 2011.

Nikola Gajić este jucătorul său favorit de la echipa de seniori a clubului nostru. Motivul ni-l dezvăluie chiar el: „Este un bun aruncător de trei puncte! Am ales să joc cu numărul 4, la fel ca el”.

În plus, Alexandru Lupoaie le susține pe Minnesota Timberwolves (NBA) și Real Madrid (Euroligă).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *