JUNIORI DE PERSPECTIVĂ | Andreas Sărăcin – antrenamente, campuri, proiecte de viitor și în vacanță

09/07/20240

Cu Andreas Sărăcin am stat de vorbă imediat după ce s-a întors de la un camp de baschet din Serbia.

Este vorba despre Kasta, una dintre cele mai importante tabere de baschet din această parte a Europei.

„Am fost acolo cu antrenorul Radenko Toroman, dar m-am bucurat tare mult să pot lucra cu fostul antrenor al lui Darko Milicic, jucătorul care a evoluat zece ani în NBA și a fost campion cu Detroit. Am avut foarte multe de învățat”, mărturisește Andreas.

Da, este vacanță, dar Andreas și colegii săi se pregătesc și în perioada aceasta. Și fac planuri de viitor.

„Generația noastră a reușit să crească valoric în acest sezon, cu calificarea la turneul final B și locul al treilea obținut acolo. A fost un plus față de campionatul 2022/2023, ne-am antrenat la un nivel superior, dar ne dorim și mai mult în sezonul viitor”, spune extrema echipei U16 a clubului nostru, condusă de antrenorul Petru Czmor.

Andreas a început baschetul la MP Sport, în 2019, la vârsta de zece ani: „Am început cu antrenorul Alex Miron, după ce încercasem și fotbalul la Dumbrăvița. Am mers la un turneu la Costinești și de atunci mi-a plăcut mai mult baschetul, unde am și rămas, chiar dacă a venit pandemia și a urmat o perioadă grea. La SCM Timișoara am ajuns odată cu selecția făcută pentru echipa U14, iar sezonul trecut m-am antrenat atât cu grupa U14, cât și cu U16”.

El joacă pe postul de extremă, dar dezvăluie că „îmi place mult să mânuiesc mingea”.

Are 1.85 m, la cei 15 ani ai săi, și a trecut printr-o accidentare grea la începutul acestui sezon.

„Mi-am spart splina și nu am putut juca patru luni. Îmi urmăream colegii pe filmări, îi încurajam de acasă”, își amintește Andreas Sărăcin.

Acum a trecut peste toate aceste probleme și privește optimist spre viitor: „Mi-ar plăcea ca la 16-17 ani să ajung să mă antrenez cu seniorii și mai târziu să ajung cât mai departe, de ce nu la un transfer în străinătate!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *