JUNIORI DE PERSPECTIVĂ | Fabian Chirca: „La fiecare antrenament învățăm ceva nou”

02/07/20240

Juniorul Fabian Chirca a început să joace baschet la clubul local Vest Activ sub îndrumarea antrenorului Ciprian Prejban, cu care lucrează și în prezent, la grupa U14 (fostă U13 în sezonul precedent) de la CS SCM Timișoara.

Fabian a înțeles repede rigorile sportului de performanță și asimilează la ședințele de pregătire toate învățămintele pe care le primește de la cei doi tehnicieni ai echipei din care face parte.

„Îmi place să joc baschet de mic. Am început sa practic acest sport de la vârsta de șase ani. Am jucat la Vest Activ, unde am fost antrenat de Cipi, împreună cu care am participat la multe turnee naționale și internaționale. Mama a practicat baschet de performanță, iar tata joacă fotbal de relaxare. Ne-am dorit să ajungem la turneul final în sezonul trecut. Din păcate, nu am reușit dar am învățat și am progresat foarte mult ca echipă. Sportul de performanță înseamnă antrenamente zilnice, inclusiv în weekend. Cu colegii mă înțeleg foarte bine și pe teren, și afară. De multe ori ne întâlnim și în timpul liber. Cu antrenorul Radenko Toroman am o relație foarte bună. Îmi place că ne împinge până la limite, în fiecare antrenament învățăm ceva nou și nu doar despre sport, ci și despre spiritul de sportiv”, ne-a declarat Fabian Chirca.

Tânărul baschetbalist din centrul nostru juvenil își cunoaște atât punctele forte, cât și minusurile: „Mă descurc bine sub panou și la situații de unu la unu. Mă străduiesc cu aruncarea de pe loc, am îmbunătățit-o de anul trecut. Peste vară vreau să îmi îmbunătățesc viteza și timpul de reacție, deoarece sunt punctele mele cele mai vulnerabile în acest moment. În vară voi merge în două tabere de baschet în Serbia și plănuiesc să merg și la sală și la atletism pe lângă antrenamentele de baschet”.

Milwaukee Bucks, Dallas Maverick și Golden State Warriors sunt echipele sale favorite, iar dintre jucători îi urmărește cu atenție pe Luka Dončić, Stephen Curry și Tyreek Scott-Grayson.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *