JUNIORI DE PERSPECTIVĂ | Vlad Prejban: „Îmi place să arunc la coș de când mă știu”

14/06/20240

Vlad Prejban este unul dintre juniorii noștri cu „pedigree” de baschetbalist.

Părinții săi, Ciprian și Silvia, și bunicul Tiberiu au strânse legături cu frumoasa lume a sportului cu mingea la coș, activând de-a lungul anilor fie ca jucători, fie ca antrenori, fie în staff-ul administrativ.

Era normal, așadar, ca primul coș de baschet să fie în prejama lui Vlad încă de la o vârstă fragedă.

„Îmi place să arunc la coș de când mă știu, părinții mi-au pus un coș în cameră. Mai apoi, tata și bunicul mi-au montat un coș în fața casei la care arunc zi de zi. În sală am intrat din gradiniță cu părinții mei, care sunt antrenori și lucrau. Era fain că făceam tot felul de jocuri și de competiții. Prima competiție a fost la babybaschet, când aveam șase ani, ṣi de atunci am fost cu haita mea de lupi de la Vest Activ peste tot la competiții, în campionatul Ungariei, la turnee în Serbia, la festivalurile de babybaschet si minibaschet de la Costinești”, ne-a declarat Vlad Prejban.

El își amintește momentul trecerii de la Vest Activ la SCM winded.swiss UVT Timișoara U13: „Anul trecut am fost două echipe din Timișoara, Vest Activ și MP Sport, la un turneu în Serbia și apoi la minibaschet la Costinești. A fost făcută o selecție și cei mai buni copii de la Vest Activ și de la MP Sport au format o echipă la categoria de vârstă U13 pentru Timișoara. M-am înțeles foarte bine cu noii colegi, de la <<lupi>> cunoșteam deja șapte colegi. Antrenorii au fost exigenți la noua echipă, iar regulile de performanță au fost mult mai grele”.

Se anunță a fi o vară plină și pentru juniorul Vlad Prejban.

„Vara aceasta vreau să muncesc pentru a deveni mai bun. În iunie voi merge la minibaschet la Costinești cu grupa mea de 2012, în iulie voi participa la un camp de pregătire la Partizan Belgrad, în august vom avea Campionatul Național U12, iar la sfârșitul verii voi merge în campul de pregătire Silver Hoops din Serbia. În plus, voi începe să fac atletism. În plan personal, doresc să-mi îmbunătățesc jocul și pregătirea fizică, iar cu echipa vreau să ne calificăm la turneul final, să ne luptăm cu U-BT și cu Oradea și să ne luăm revanșa în fața acestor echipe”, ne-a mai spus Vlad Prejban.

Echipa sa favorită este Dallas Mavericks, finalistă în actuala ediție din NBA, iar slovenul Luka Doncic este jucătorul pe care îl urmărește cu maximă atenție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *