Juniorul Paul Hanea, de pe teren direct la urgențe! Verdictul medicilor: dublă ruptură, de ligament și de menisc

08/05/20230

Frumoasa performanță obținută de echipa noastră sub 18 ani la turneul final a fost umbrită de accidentarea gravă suferită de Paul Hanea în meciul din semifinale cu CSA Steaua București.

În sfertul al patrulea, când încerca să recupereze mingea sub panoul advers, genunchiul stâng al tânărului pivot timișorean a fost prins între doi jucători și de pe teren a ajung direct la urgențe.

Ulterior a venit și verdictul medicilor, unul pe care nu și-l dorea nimeni: ligament încrucișat anterior rupt la același picior stâng la care mai suferise această accidentare.

Și meniscul este rupt, însă această problemă nu necesită operație.

Peste aproximativ o lună, după ce genunchiul afectat nu va mai fi atât de inflamat, Paul va fi operat, iar recuperarea va dura aproximativ un an.

„În sfertul al patrulea am sărit la o recuperare ofensivă alături de cei doi pivoți de la Steaua. Mi-au prins genunchiul stâng între picioarele lor și după aterizare am știut imediat că este ceva grav. De la șoc s-a fracturat și meniscul. Duminică am făcut un RMN la București, apoi am venit acasă cu avionul și am mers la medicul echipei, care mi-a dat verdictul. Nu îmi doream să aud acest verdict, dar este bine că măcar știu ce problemă am. Am mai avut ligamentul încrucișat anterior rupt la același picior stâng. Îmi pare rău că nu am putut să joc și ieri, în finala mică, ar fi fost ultimul meu meci ca junior și cel mai probabil ultimul din cariera de baschetbalist, pentru că intenționez să mă dedic serios studiilor, aș vrea să prind o bursă în străinătate”, ne-a declarat Paul Hanea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *