„Leii” din Banat, în luptă pentru trofeul Alpe Adria Cup

11/03/20240

Baschetbaliștii alb-violeți pleacă astăzi în Austria. SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara se deplasează la Kapfenberg, unde are loc turneul final de patru echipe al competiției Alpe Adria Cup.

Alb-violeții au câștigat grupa A, cu opt victorii și doar două înfrângeri. Ei vor întâlni în semifinale gazda turneului, OCS Capital Bulls, ocupanta locului secund în grupa A, formație cu patru victorii și tot atâtea înfrângeri.

„Noi am făcut un pas înainte față de precedentul sezon, când am jucat în sferturile de finală și am fost depășiți de formația care avea să câștige competiția, Dabrowa Gornica, din Polonia. Acum evoluăm în Final Four, unde se reunesc cele mai bune patru echipe din această competiție. Aparent, gruparea poloneză este favorită și de această dată, dar cred că va fi un turneu cu meciuri tari și interesante”, a declarat Dragan Petričević, antrenorul principal al echipei SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara.

Semifinala cu OCS Capital Bulls se joacă marți, de la ora 20:30 (ora României). Prima partidă a zilei va fi MKS Dabrowa Gornica – Redstone Olomoucko, de la ora 17:30, contând tot pentru penultimul act al competiției.

Adversara de marți a grupării bănățene este o echipă de tradiție din Austria. De altfel, OCS Capital Bulls a participat și la turneul final al Ligii Europei Centrale din 2009, organizat la sala „Constantin Jude”.

„Faptul că echipa din Austria a participat și la acea ediție dovedește că are tradiție. Kapfenberg își construiește mereu un lot foarte bun, care îi permite să ajungă la astfel de turnee finale. În prezent, nici ei, nici noi nu suntem într-o perioadă foarte bună, căci venim după înfrângeri în întrecerile interne. Ceea ce mă interesează acum este cum să reușim până la ora jocului să avem un lot cât se poate de solid. Avem numeroase probleme cu accidentările. Asta își pune amprenta nu numai asupra meciurilor, ci și asupra antrenamentelor. În plus, în ultimele două-trei săptămâni suntem pe drumuri, în căutarea spațiului de antrenament”, a punctat antrenorul Dragan Petričević.

Din cauza lucrărilor de la sala „Constantin Jude”, baschetbaliștii alb-violeți s-au antrenat în mai multe rânduri în ultimele săptămâni la Buziaș și la sala CSȘ Bega – „Prof. Mircea Albu”.

Jucătorii cu problemele medicale cele mai delicate sunt Igor Kesar și Tyreek Scott-Grayson, dar staff-ul medical face eforturi pentru a-i recupera.

Meciurile de la turneul final vor putea fi urmărite pe canalul de YouTube al Alpe Adria Cup.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *