„Leii” din Banat s-au calificat în Final Four-ul Alpe Adria Cup!

18/01/20240

SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara a obținut miercuri seară calificarea la turneul Final Four al competiției Alpe Adria Cup!

A opta etapă din grupa B i-a găsit pe elevii antrenorului Dragan Petricevic la Kolin, în Cehia, aceasta fiind cea mai lungă deplasare de până acum.

„Leii” din Banat s-au impus fără nici un fel de problemă, scor 107-77 (30-18, 30-18, 27-17, 20-24), succes în urma căruia au obținut matematic „biletul” pentru semifinale.

Cu doar nouă jucători în rotație, al zecelea trecut pe foaia oficială – Robert Schipor – rămânând pe bancă, nerefăcut complet după o accidentare la umăr, echipa timișoreană și-a văzut de treabă și a muncit încă din primele secunde pentru o victorie ce urma să-i aducă mult-dorita calificare la turneul final.

Principalii marcatori de pe teren au fost Nikola Gajic și Luka Mitrovic, cu câte 21 de puncte puse pe tabelă, ceilalți realizatori în violet fiind Igor Kesar (16p), Tyreek Scott-Grayson (13p), Djordje Dimitrijevic (9p), Adam Mirkovici (8p), Laszlo Lazar (8p), Antonio Năsturescu (6p) și Edward Petrescu (5p).

De la BC Geosan Kolin s-a evidențiat Milenko Veljkovici, autor a 13 puncte.

Celelalte rezultate înregistrate miercuri seară în grupa B din Alpe Adria Cup sunt următoarele: KK Dubrava – KK Ilirija 91-72, BC Vienna – BK Redstone Olomoucko 94-92.

SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara este lider autoritar, cu 15 puncte acumulate, la trei lungimi în fața următoarei clasate, echipa croată KK Dubrava, aflată în revenire de formă după un început ezitant de sezon.

Cu șanse crescute la poziția secundă, care asigură la rândul ei calificarea la turneul final, se află și BK Redstone Olomoucko. Formația din Cehia are un meci mai puțin disputat.

Pentru SCM winsed.swiss Mozzart Bet Timișoara urmează partida din campionat cu CSM Târgu Jiu (sâmbătă, ora 18:00, sala „Constantin Jude”, în ultima etapă din prima fază a LNBM Getica 95).

Sursa foto: David Kratochvíl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *