Leii mici care devin lei mari

09/06/20230

Patru tineri baschetbaliști formați la centrul de juniori al clubului nostru vor face parte, în sezonul viitor, din lotul echipei de seniori.

Aceştia sunt componenți ai garniturii U18, care luna trecută a obţinut medaliile de bronz în Campionatul Național.

Ei sunt Roland Stanciu, Robert Jude (au semnat primele lor contracte de jucători profesioniști), Şerban Horga și Pavle Stajic.

Fundașul Roland Stanciu a fost una dintre surprizele foarte plăcute ale sezonului din Liga Națională de Baschet Masculin Mozzart Bet.

La vârsta de 17 ani, el a evoluat tot mai bine de la o etapă la alta, ajungând să fie o prezență constantă pe teren în fazele finale ale campionatului (14 minute și 59 de secunde jucate în ultimul meci al sezonului, cel de la Pitești, cu 4 puncte și 7 pase decisive).

Extrema Şerban Horga a debutat în eşalonul de elită al seniorilor la vârsta de 16 ani, în meciul al doilea al seriei cu CSO Voluntari, din grupa locurilor 5-8.

La nivelul echipei de juniori U18, Horga fost inclus în echipa ideală a turneului final și a fost declarat cel mai de perspectivă jucător de la faza finală a Campionatului Național.

Robert Jude (extremă, 1.95 metri, născut la 13 decembrie 2005) a avut și el evoluții foarte bune la turneul final U18.

A reușit 14 puncte și 5 recuperări în partida cu Leii Pro Basketball București și a adunat medii de 8.4 puncte și 5.0 recuperări.

Pavle Stajic este un jucător de pozițiile 2-3 născut în anul 2005 şi venit de la Kragujevac (Serbia).

La echipa de juniori, el a fost un all-round player. A izbutit un double-double în finala mică U18, cu CSO Voluntari, 20 de puncte și 13 recuperări, și a avut medii solide la turneul final: 14.4 puncte, 7.6 recuperări, 3.4 pase decisive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *