„Leii” U18 joacă în această săptămână la turneul final

09/05/20220

Baschetbaliștii juniori U18 de la SCM OHMA Timișoara participă începând de miercuri la turneul final al Campionatului Național rezervat acestei categorii de vârstă.

Cele mai bune opt formații din țară se reunesc la Sala Polivalentă din Craiova pentru a stabili campioana celei mai importante categorii a juniorilor.

Participantele au fost împărțite în două serii de patru.

Echipa noastră face parte din grupa 1B și va juca în ordine cu Dinamo CSS 6 București (miercuri, ora 16:00), ABC Laguna București (joi, ora 14:00) și U-BT Cluj-Napoca (vineri, ora 15:00).

Primele două clasate se vor califica în semifinale.

„La început de sezon, noi am avut două obiectice: unul propus de staff-ul echipei de seniori, acela de a aduce o creștere în valoare a acestor jucători. Pe al doilea, ni l-am impus noi înșine, calificarea la turneul final. Opinia mea este că le-am îndeplinit pe amândouă. Se vede cum s-au dezvoltat juniorii: la 16 ani, Roland Stanciu face parte constant din echipa de seniori, Șerban Horga joacă meciuri bune la toate nivelurile, dar și ceilalți au făcut progrese reale față de sezonul trecut. E important pentru această generație că participă la turneul final în ani consecutivi și că are continuitate. Practic, echipa asta mergea, anul trecut, la finala U16. În plus, Timișoara ajunge la un turneu final U18 masculin la cinci ani distanță de la reușita precedentă, cea din 2017, când combinata Academia de Baschet SCM Timișoara-CSS Bega participa la finala națională”, a declarat Radenko Toroman, antrenorul SCM OHMA Timișoara U18.

Lotul echipei noastre este complet, dar coșgheterul Șerban Horga abia a revenit după o accidentare care l-a ținut departe de teren vreme de câteva săptămâni.

Unele probleme de ordin medical are și Jurchescu, dar nu atât de mari încât să nu poată participa la turneu.

„Nu suntem printre favoriți și nu avem presiune la acest turneu. Vrem să jucăm cel mai bun baschet al nostru, să dăm 100% pe teren, iar la final vom vedea pe ce loc ne va duce această atitudine. Jucăm primul meci cu una dintre marile favorite ale turneului, Dinamo CSS 6, dar vom aborda jocul fără teamă. Pentru noi, este o performanță faptul că am ajuns printre cele mai bune opt echipe dintre cele 57 înscrise la startul campionatului”, a mai spus Radenko Toroman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *