„Meciuri foarte utile, care ne arată unde mai avem de lucrat”

06/09/20220

Baschetbaliștii noștri au disputat primele meciuri de verificare la sfârșitul săptămânii trecute.

„Leii” din Banat au jucat o „dublă” în Ungaria cu semifinalista celui mai recent campionat al primei divizii „din țara vecină, KTE Duna Aszfalt.

Alb-violeții din Kecskemet au câștigat primul joc, scor 71-66, iar formația noastră s-a impus cu 78-59 în ziua următoare.

La acest din urmă joc, după trei sferturi, când diferența de scor era deja consistentă, cei doi antrenori au decis să folosească în ultimele zece minute doar jucători autohtoni și jucători tineri.

„Meciurile au fost utile și când spun asta mă refer la meciurile de verificare. Eu evit mereu noțiunea de <<amical>> – în filosofia mea de sport, amical este doar când mergi la grătar! Au fost partide foarte disputate, mai ales prima, decisă în ultimul minut sau chiar în ultimele secunde, și ne-au permis să vedem mai multe lucruri. Când te afli la antrenament este mai ușor: coechipierii se cunosc, iar echipa A știe ce joacă echipa B și invers, dar la jocurile de verificare noi nu știm intențiile adversarului și invers. Sunt foarte mulțumit. Mi-am dat seama unde mai avem de lucrat. Cu siguranță suntem încă foarte departe. Să ne înțelegem: în formă maximă nu vom fi nici la începutul sezonului și nici nu ar fi normal să se întâmple așa, dar la capacitatea aferentă unui început de sezon trebuie să fim și consider că aceste meciuri de verificare ne vor ajuta”, a declarat Dragan Petricevic, antrenorul principal al echipei SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara.

„Leii” din Banat vor juca următoarele meciuri de verificare la finalul acestei săptămâni, tot în deplasare, cu Szedeak Szeged (vineri, în Ungaria) și Spartak Subotica (sâmbătă, în Serbia), iar săptămâna viitoare va avea loc Cupa Timișoara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *