PREZENTARE | KK Zabok, prima adversară a echipei noastre în Alpe Adria Cup

20/09/20220

Croaţia va fi puternic reprezentată în următoarea ediţie a competiţiei Alpe Adria Cup, la care va lua startul, în premieră, şi SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara.

Patru dintre cele 16 participante provin din această ţară, iar una dintre ele este KK Zabok, împotriva căreia va fi consemnat, joi, debutul „leilor” din Banat în noul sezon.

Clubul de baschet din oraşul situat în cantonul Krapina Zagorje, nu departe de capitala Zagreb, a fost înfiinţat în 1977 şi prima sa denumire a fost Ivo Lola Ribar Zabok. Patru ani mai târziu, numele a fost schimbat în KK Zabok.

Promovarea în eşalonul de elită al baschetului din Croaţia a fost reuşită în 2007, iar de atunci evoluează în principala competiţie internă, reuşind în stagiunea 2009-2010 să încheie pe poziţia a cincea, după Cibona Zagreb, KK Zadar, KK Cedevita Junior şi KK Zagreb.

KK Zabok îşi dispută meciurile de pe teren propriu în „Sportska Dvorana Zabok”, o arenă polivalentă cu o capacitate de 3.000 de locuri.

Jarvis Garrett, Jakov Stipaničev şi Antonio Crnjević sunt jucătorii evidenţiaţi de site-ul oficial al competiţiei Alpe Adria Cup.

„Mă aştept să creştem de la un meci la altul atât ca echipă, cât şi la nivel individual, astfel încât această experienţă de a evolua împotriva unor formaţii din alte ţări să ne aducă progresul dorit şi să ne ajute să obţinem rezultate mai bune în competiţia internă. Am fost distribuiţi într-o grupă în care vom întâlni formaţii cu o experienţă mai mare decât noi în cupele europene. Se pare că Timişoara are cel mai bun lot şi consider că este favorita acestei grupe. Celelalte echipe vor lupta pentru locul al doilea, şi acesta urmând să asigure calificarea în faza următoare a Alpe Adria Cup. Nu avem o presiune a rezultatelor, însă vom face tot posibilul să reprezentăm cât putem de bine echipa, oraşul din care provenim şi baschetul croat şi să obţinem cea mai bună performanţă posibilă”, a declarat antrenorul Jakša Vulić pentru site-ul alpeadriacup.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *