Revenire cu stil în cupele europene: două victorii din două meciuri

24/09/20220

SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara a câștigat ambele meciuri din turneul inaugural al Alpe Adria Cup, disputat la Zakok, în Croaţia.

„Leii” din Banat au depăşit în prima zi gazda KK Zabok, scor 88-63, iar în partida următoare au învins şi formaţia slovenă KK Rogaska, cu 103-99, după o repriză secundă foarte bună.

Adversara echipei noastre a câştigat primul sfert cu 26-21 şi au păstrat diferenţa la mijlocul întâlnirii, scor 54-49.

SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara a întors meciul în sfertul al treilea (26-19) şi s-a menţinut în avantaj şi după ultima perioadă de zece minute, având cinci jucători în double digit.

Ilija Djokovic a marcat 32 de puncte, la care a adăugat 5 pase Eric McClellan a pus pe tabelă 20 de puncte, iar Nikola Gajic a reuşit un double-double – 10 puncte şi 15 recuperări.

Dragan Petricevic:

„S-a întâmplat exact așa cum am prevăzut. A fost un meci total diferit față de cel de ieri. Nici noi nu am fost la capacitate maximă din punct de vedere mental, am făcut multe cadouri și greșeli nepermise unei echipe care joacă un baschet curat și organizat. Acest meci a fost foarte strâns pe întreaga sa durată. Cel mai important lucru este că am obținut a doua victorie. Consider că două victorii obținute în deplasare vor cântări, dar nu trebuie să ne gândim la acest lucru ci să ne concentrăm la meciurile pe care le vom disputa în campionatul intern. Oboseala este foarte mare, cu două meciuri în două zile, cu un drum de peste zece ore și altul la fel de lung care urmează. Când vor veni celelalte meciuri din Alpe Adria Cup va trebui să le tratăm cu aceeași intensitate cu care le-am tratat pe acestea din deplasare”.

Ilija Djokovic:

„A fost greu! Rogaska a arătat agresivitate la începutul meciului. Nu am putut egala această agresivitate, probabil pentru că am fost obosiți după meciul pe care l-am jucat ieri. Dar în repriza secundă am arătat caracter și cât de mari suntem. Este început de sezon, a fost abia al doilea meci, este normal să avem suișuri și coborâșuri. În fiecare zi încercăm să devenim mai buni”.

Următoarele meciuri din Alpe Adria Cup se vor disputa sub formă de etape, iar următorul este programat în data de 12 octombrie, la sala „Constantin Jude”, contra echipei slovace Spisski Rytieri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *