Sectorul juvenil se mărește. O echipă întreagă, cooptată la SCM Timișoara

25/06/20240

Sectorul juvenil de la secția de baschet a clubului SCM Timișoara se mărește în această vară și datorită cooptării echipei de juniori sub 15 ani de la CS Sport Star, o continuare a unui proiect demarat în anii precedenți de antrenorul Dragan Petričević și de managerul Sergiu Pașca ce își propune să atragă la clubul alb-violet tinerele talente din zona noastră grație unei colaborări cu structurile sportive locale de la nivel de juniori.

Bogdan Popescu este antrenorul copiilor care sunt identificați sub titulatura „Timisoara Knights”, un brand ce înglobează mai multe activități legate de sportul cu mingea la coș, inclusiv jocul 3×3.

În noul proiect ni se va alătura și fostul internațional care a îmbrăcat de-a lungul carierei și uniforma alb-violetă.

„Este un lucru extraordinar pentru noi că au continuitate acești copii. Îmi doresc foarte mult ca ei să termine la vârsta de 18 ani drumul pe care l-au început la categoria U12. Iar cel mai bun club pentru ei este SCM Timișoara, asta este clar. De-acum înainte vom lucra la un nivel mult mai profesionist decât am făcut-o până în prezent. Vom avea o șansă să luptăm de la egal la egal cu forțele României din sectorul juvenil. Este un proiect frumos, în care cu toții ne vom dedica total și vom munci mult. Este un pas înainte din toate punctele de vedere. Vrem să le oferim copiilor varianta sportului de performanță și totodată ne dorim ca ei să devină cei mai buni. În momentul de față avem un lot de 14 copii, dar venind la SCM Timișoara vom încerca împreună cu conducerea clubului să aducem și alți juniori care să ne ajute să fim mai puternici. Suntem deja în discuții cu câțiva copii și cu părinții lor. Vrem totodată să-i promovăm și pe cei mai tineri, Dănuț Păltinișanu are o șansă mare să ajungă un nume important în baschetul românesc și nu numai. Este ceva extraordinar, toată lumea face eforturi pentru copii”, a declarat Bogdan Popescu.

Activitatea sa este legată și de baschetul 3×3, devenit sport olimpic odată cu ediția precedentă, desfășurată la Tokyo (Japonia).

„Prin Timișoara Knights promovăm și baschetul 3×3. Vreau să subliniez parteneriatul foarte bun cu Universitatea de Vest din Timișoara. Am pus cărămidă cu cărămidă, am progresat de la un an la altul. Mergem înainte, vrem să adăugăm și alte cărămizi, să facem noi pași înainte. La 3×3 avem studenți care fac sport și facultate. Nu sunt multe echipe în Campionatul Național 3×3 care folosesc doar studenți. Sigur, diferența de valoare se vede atunci când jucăm cu echipe care au în lot jucători din Liga Națională. Baschetul 3×3 este sport olimpic, a început să se investească tot mai mult. Au crescut premiile la turnee și de zece ori. Sunt țări care cresc sportivi doar pentru 3×3, nu sunt luați din 5×5. În 2014 am ieșit campioni europeni, însă din păcate s-a înregistrat un regres în ultimii ani, iar diferența în momentul actual este destul de mare”, a explicat Bogdan Popescu.

La echipa U15 de la SCM Timișoara el ar putea fi ajutat în staff-ul tehnic de un tânăr pasionat de statistică: „Vrem să promovăm și tineri în antrenorat. Noi venim din spate, învățăm de la Dragan Petričević și la rândul nostru încercăm să transmitem învățături celor mai tineri decât noi”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *