Staff-ul tehnic, definitivat. Cinci nume noi şi o echipă în eşalonul secund

18/06/20230

Componenţa staff-ului tehnic pentru sezonul 2023-2024 a fost definitivată.

Antrenorul principal Dragan Petricevic va colabora la echipa de seniori cu Milos Pesic (antrenor secund), Nenad Markovic (scouting şi video analist), Cristian Bota (director tehnic), Tiberiu Puta (preparator fizic), Samer Hosin (medic), Andreea Goanţă şi Ovidiu Maier (kinetoterapeuţi).

Totodată, clubul nostru va înscrie o formaţie în Liga I, eşalonul secund al baschetului românesc la nivel de seniori.

Nucleul acesteia va fi format din jucătorii garniturii U18 care au cucerit, luna trecută, medaliile de bronz în Campionatul Naţional.

Antrenorii echipei-satelit vor fi Laszlo Lazar (principal) şi Aref Gyori Kaed-Bey (secund), care vor fi ajutaţi de Cristian Bota (director tehnic cu atribuţii sporite la formaţia din Liga I).

Laszlo Lazar va rămâne jucător activ la SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara.

De subliniat revenirea lui Ovidiu Maier pe postul de kinetoterapeut, acesta urmând să lucreze împreună cu Andreea Goanţă.

„Milos Pesic este un fost jucător foarte familiarizat cu Timişoara. Este jucătorul cu care Timişoara a câştigat două cupe. Am considerat că pasul său spre antrenorat este unul tot mai pronunţat, el a început ca principal în Slovenia. Este o trecere firească. Nenad Markovic este colaboratorul meu principal de peste zece ani în calitate de căpitan şi ulterior ca antrenor secund şi scouter la echipa de club şi la naţională. Laszlo Lazar, pe lângă statutul de jucător, se îndreaptă spre antrenorat, el se va ocupa în sezonul viitor de formaţia din Liga I şi ne bucură că va rămâne apoi în cadrul clubului ca antrenor. Secund la echipa a doua va fi Aref Gyori Kaed-Bey, un antrenor talentat care, iată, face pasul spre Liga I. Cristian Bota va ocupa funcţia de director tehnic şi se va ocupa în mod special de mentoratul staff-ului tehnic de la echipa a doua. Experienţa lui este foarte importantă şi îl consider cel mai potrivit să-i ajute pe jucătorii noştri tineri în faza trecerii de la juniori spre seniori, precum şi pe antrenorii Laszlo Lazar şi Aref Gyori Kaed-Bey, care sunt la început de drum la acest nivel. Tiberiu Puta rămâne preparator fizic, Samer Hosin va fi în continuare medic, Ovidiu Maier va ocupa funcţia kinetoterapeut şi tot aici vom continua colaborarea cu Andreea Goanţă”, a precizat antrenorul principal Dragan Petricevic.

Şi sectorul juvenil a fost întărit în această perioadă. Clubul nostru va avea două echipe înscrise în campionatele naţionale.

Cea mai mare dintre ele va fi cea de U15, pregătită de Petru Czmor (principal) şi Vlad Voia (secund).

Dacă Petru Czmor nu are nevoie de nici o prezentare, el legându-şi întreaga carieră de baschetul timişorean, ca jucător şi apoi ca antrenor în sectorul juvenil, pentru Vlad Voia este un pas înainte în tânăra sa carieră şi totodată prima experienţă într-un club profesionist.

El este artizanul de pe banca tehnică al succesului repurtat de echipa Colegiului Naţional Bănăţean din Timişoara în ediţia din acest an a Jr. NBA League România.

Elevii săi au cucerit trofeul într-o finală de poveste cu Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca.

Meciul s-a disputat la sala „Constantin Jude”, iar echipa antrenată de Vlad Voia s-a impus cu scorul de 29-28 graţie unui coş marcat pe ultima sirenă.

Secţia noastră de baschet va avea şi o echipă la nivelul U13, un proiect comun cu mai multe cluburi din Timişoara – MP Sport, Vest Activ, TM Jump Basketball şi CSŞ Bega.

Antrenor principal va fi Radenko Toroman, care va fi ajutat de Ciprian Prejban, de la Vest Activ.

„Consider că ridicarea nivelului în sectorul juvenil nu înseamnă doar numărul de copii înscrişi şi rezultatele obţinute în ultima perioadă, ci şi întărirea staff-ului prin cooptarea mai multor nume noi. La U15 va fi antrenor Petru Czmor împreună cu tânărul Vlad Voia, profesor la Colegiul Naţional Bănăţean, care în urma performanţei de la Jr. NBA League România a intrat în atenţia mea. Din această competiţie numită Jr. NBA League România nu dorim doar să apară mai mulţi copii la echipele de baschet, ci şi să promovăm antrenori tineri din Timişoara. Vlad va absolvi în acest an Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii de Vest cu specializarea baschet şi îşi va porni drumul în antrenorat. Totodată, anunţăm alcătuirea categoriei U13, un proiect comun cu mai multe cluburi din Timişoara, unde antrenor principal va fi Radenko Toroman, o valoare certă în ceea ce priveşte baschetul juvenil, iar Ciprian Prejban, de la clubul local Vest Activ, va ocupa postul de antrenor secund. El este un antrenor care până acum a demonstrat foarte multe calităţi la nivel juvenil. Ne bucurăm de această colaborare cu Ciprian Prejban”, a conchis antrenorul Dragan Petricevic.

Aşadar, cinci nume noi în staff-ul tehnic pentru sezonul viitor: Milos Pesic (antrenor secund la echipa din primul eşalon), Ovidiu Maier (kinetoterapeut), Laszlo Lazar (antrenor principal la echipa din eşalonul secund), Ciprian Prejban (antrenor secund la echipa U13) şi Vlad Voia (antrenor secund la echipa U15).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *