Structura centrului juvenil pentru sezonul 2024-2025

27/06/20240

De la un sezon la altul, tot mai mulți juniori îmbracă echipamentul alb-violet cu gândul că la un moment dat vor face parte din lotul grupării de seniori care reprezintă Timișoara în eșalonul de elită și pe scena internațională.

Și pentru sezonul următor se înregistrează o creștere a numărului de formații din sectorul juvenil al secției noastre de baschet.

Mai exact, cinci echipe vom alinia la startul următoarei ediții la categoriile de vârstă U12, U13, U14, U15 și U16.

După ce v-am relatat zilele trecute despre garnitura sub 15 ani pregătită de fostul internațional Bogdan Popescu (click aici pentru detalii), una cu mulți jucători de perspectivă care de-acum înainte vor reprezenta SCM Timișoara, astăzi vă prezentăm structura completă a centrului juvenil.

La U12, unde sistemul de desfășurare prevede disputarea de meciuri 4×4, vom înscrie o formație în Campionatul Național ce va fi antrenată de Ciprian Prejban.

La treapta următoare de vârstă, U13, frâiele vor fi preluate de Aref Gyori – Kaed Bey (principal), ultima dată antrenor la „satelitul” nostru din Liga 1 de seniori, și, din nou, de Ciprian Prejban, de această dată în calitate de secund.

Juniorii U13 alb-violeți vor juca meciuri în Campionatul Național și în competiția similară din Ungaria.

Grupa U14, intrată în cel de-al doilea an de proiect (click aici pentru un interviu realizat la finalul sezonului trecut), va fi coordonată tot de tehnicienii Radenko Toroman (principal) și Ciprian Prejban (secund) și va evolua în Campionatul Național.

Cei mai mari juniori din pepiniera noastră vor fi cei de la categoria de vârstă U16, pregătiți de Petru Czmor.

Și aici este vorba despre o continuare a unei munci începute de Alex Miron, cu frâiele preluate apoi de unul dintre cei mai vechi antrenori aflați în pepiniera clubului SCM Timișoara.

De pregătirea fizică a celor mici se va ocupa Antonia Malița, cu care am început să colaborăm în stagiunea precedentă.

Un amplu material despre ea veți putea citi în curând.

Momentan vă spunem doar că Antonia este sportiv de performanță și că face o treabă foarte bună în ceea ce privește pregătirea fizică a celor cu care lucrează.

Punem un accent tot mai mare pe juniori și suntem fericiți că și colegii noștri de la secția de handbal au început să-și prezinte exponenții schimbului de mâine, urmându-ne exemplul.

Dezvoltarea baschetului juvenil timișorean este posibilă cu sprijinul cluburilor locale MP Sport, Vest Activ, CSȘ Bega și CS Sport Star.

Vom continua în această perioadă seria interviurilor cu micii baschetbaliști alb-violeți.

ÎMPREUNĂ PENTRU TIMIȘOARA!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *