Victorie cu KK Zabok şi calificare în faza următoare a competiţiei Alpe Adria Cup! Şerban Horga a debutat la seniori

13/11/20220

SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara s-a calificat în faza următoare a competiţiei Alpe Adria Cup, reuşind sâmbătă seară, sub privirile celor aproape o mie de spectatori prezenţi la sala „Constantin Jude”, să o învingă din nou pe KK Zabok, de această dată cu 92-65, după ce în luna septembrie, la revenirea după zece ani în cupele europene, izbutea o primă victorie clară în fieful echipei croate, 88-63.

De atunci şi până ieri, alte două succese în Alpe Adria Cup, 103-97 cu KK Rogaška şi 106-72 cu Spišskí Rytieri.

Contabilizând şi izbânda de aseară, un total de patru victorii consecutive, care aduc consolidarea primei poziţii în grupa D şi mult-dorita accedere în sferturile de finală.

Echipa noastră a fost lipsită de aportul jucătorilor Laszlo Lazar (accidentat) şi Edward Petrescu (convocat la naţionala României), absentând şi antrenorul Dragan Petricevic, care conduce prima reprezentativă a ţării noastre în „fereastra” internaţională ce implică meciuri în Cipru şi Portugalia.

„Leii” din Banat au câştigat toate cele patru sferturi: 27-16, 29-17, 17-14 şi 19-18.

De consemnat debutul într-o partidă de seniori, la vârsta de doar 15 ani, a talentatului jucător Şerban Horga, un produs al şcolii timişorene de baschet.

El a fost utilizat în finalul confruntării cu KK Zabok, la fel şi colegul său junior Roland Stanciu, cel din urmă bifând prima apariţie în Alpe Adria Cup la precedenta reprezentaţie din această competiţiei, în luna octombrie, pe teren propriu, cu echipa slovacă Spisski Rytieri.

„Felicit întreaga echipă pentru efortul depus! Nu ne-a fost uşor, pentru că am evoluat cu un roster mai scurt, fără doi jucători. Lazar s-a accidentat la ultimul antrenament, la o fază stupidă, se întâmplă şi asemenea lucruri… Sperăm să-l recuperăm în trei-patru zile. Am mai trecut prin asta (n.r. – ipostaza de antrenor principal), sunt obişnuit, nu am emoţii, este un lucru normal. Am mai colaborat cu Nenad Markovic, aşa că mi-a fost uşor. Această calificare înseamnă mult, pentru că Timişoara nu a mai jucat de zece ani în cupele europene. Este un pas înainte spre viitor. Nu se aştepta nimeni la un parcurs atât de bun (n.r. – în Alpe Adria Cup), însă evoluăm bine şi vrem să continuăm seria succeselor în campionat contra lui Dinamo”.

Cristian Bota – antrenor SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara

 

„Se anunţa a fi un meci dificil pentru noi, întrucât veneam după o pauză de două-trei săptămâni, însă l-am tratat serios şi am câştigat. Nu am avut alături doi jucători şi pe antrenorul principal, plecat la echipa naţională, dar am fost serioşi încă de la început şi, cu toate că am avut o rotaţie scurtă, am evoluat bine mai mult de 30 de minute, suficient pentru a obţine o victorie ce ne califică în sferturile de finală ale Alpe Adria Cup, o performanţă importantă pentru echipa noastră”.

Adam Mirkovic – căpitanul „leilor” din Banat la meciul de pe teren propriu cu KK Zabok

 

Click aici pentru caseta tehnică

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *