Victorie muncită, obţinută după o repriză de prelungiri, la primul meci în echipamentul galben: 88-83 cu CSM ABC Athletic Constanţa

03/12/20220

SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara a bifat vineri seară cea de-a şasea victorie în primul eşalon baschetbalistic masculin, 88-83 (17-19, 18-18, 19-19, 20-18; 14-9), la sala „Constantin Jude”, cu CSM ABC Athletic Constanţa, după o repriză de prelungiri, şi rămâne pe primul loc în Conferinţa B!

A fost un succes muncit, obţinut cu o mare risipă de efort şi cu o pierdere importantă, sârbul Adam Mirkovic accidentându-se grav la umărul drept.

Elevii lui Dragan Petricevic au luptat mult pentru a ieşi învingători în faţa unor adversari incomozi.

Ilija Djokovic şi Eric McClellan au fost cei mai buni marcatori din echipa noastră, fiecare punând 20 de puncte pe tabelă.

Cu cinci secunde rămase din sfertul al patrulea, Djokovic a reuşit coşul de trei puncte care a restabilit egalitatea, ducând jocul în prelungiri: 74-74.

Tot Djokovic a oferit cele mai multe pase decisive, opt, iar principalul recuperator de la SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara a fost pivotul-căpitan Laszlo Lazar, cu zece unităţi la această rubrică a statisticii.

Restul punctelor formaţiei nostre, care a evoluat în premieră în echipament galben, onorând Ziua Naţională a României, au fost semnate de Igor Kesar (13p), Laszlo Lazar (12p), Adam Mirkovic (9p), Antonio Năsturescu (6p), Robert Schipor (3p), Edward Petrescu (3p) şi Alexandre Maticiuc (2p).

CSM ABC Athletic Constanţa l-a avut în „mână” pe Nathan Eugene Johnson, autor a 27 de puncte.

Nikola Gajic nu a putut evolua din cauza unei accidentări suferite în meciul precedent, la victoria obţinută pe terenul Stelei.

A fost un meci de care m-am temut, pentru că am jucat fără Nikola Gajic. Sigur, un jucător nu înseamnă o echipă, însă el nu a lipsit de la nici un antrenament şi de la nici un meci în ultimii trei ani. În plus, Gajic leagă foarte mult jocul de pe teren. Nu neapărat punctele sunt importante, ci modul de a juca. Avem probleme cu Mirkovic, a avut umărul dislocat. Alţi jucători au ieşit de pe teren cu cinci faulturi, cred că este o victorie foarte mare.

Dragan Petricevic – antrenor principal SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara

SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara are acum şase victorii şi o singură înfrângere în campionat, aflându-se pe prima poziţie în Conferinţa B, cu 13 puncte acumulate.

„Leii” din Banat vor disputa două meciuri săptămâna viitoare, ambele în deplasare: miercuri la Galaţi şi sâmbătă la Focşani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *